Krovstvo-in-Kleparstvo---Dimniki

 

 

 

  • vlakno
  • vlakno1
  • vlakno2
  • Vlaknocementne plošče

KROVSKI IZDELKI IZ VLAKOCEMENTNIH PLOŠČ 

Delimo jih na RAVNE vlakocementne plošče in VALOVITE vlakocementne plošče
 
RAVNE VLAKOCEMENTNE PLOŠČE: 
So izdelane iz portlandskega cementa, internih dodatkov, in trdo v matriko vezanih armiranih in procesnih vlaken. 
So kritina za strme strehe z naklonom od 15 stopinj dalje. Skupaj z podkrovom iz ravnih, tesno prilegajočih se plošč za notranje oblaganje, nudi ravna kritina optimalno zaščito pred zunanjimi vplivi, dežjem z vetrom, snegom, točo ter popolno zaščito pred kapilarno vodo. 
Raznovrstnos formatov ravnih vlakocementnih plošč  in načinov pokrivanja omogoča estetsko oblikovanje vsake strehe. Omogočajo restive tudi najzahtevnejših detajlov.
 
VALOVITE VLAKOCEMENTNE PLOŠČE: 
Izdelane so na enak način kot  ravne vlakocementne ološče, torej, iz portlandskega cementa, internih dodatkov, in trdo v matriko vezanih armiranih in procesnih vlaken.   
Valovite vlakocementne plošče so večvalne. So kritina za poševne strehe z nagibom od 7 stopinj dalje. Pri nagibu strehe 7 stopinj morajo biti stiki tesnejeni z trajnoelastičnim kitom, ali z bitumenskimi okroglimi trakovi. 
Valovita kritina je gospodarna in funkcionalna za vse zgradbe in sanacije streh oziroma krovov. Zaradi nizke mase je možna gospodarna izvedba nosilne strešne konstrukcije. Enostavna pa je tudi sama izvedba kritine.

 

IMG 1005 765 x 1024

Referenčna slika: Esalove vlaknocementne plošče na proizvodnji hali Jelovica hiše (Preddvor)

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.